x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vânătăi şi dinţi rupţi (video)

Vânătăi şi dinţi rupţi (video)

de Irina Cristea    |    13 Dec 2009   •   00:00
Vânătăi şi dinţi rupţi (video)
Sursa foto: /AFP

Spitalizarea premierului italian Silvio Berlusconi, după lovitura în plină figură pe care-a primit-o duminică, va fi mai îndelungată decât s-a crezut iniţial. Medicii au anunţat că şeful Guvernului are mai multe fracturi şi contuzii şi va fi externat, în cel mai fericit caz, astăzi.



O cumplită durere de cap îl menţine pe premierul italian Silvio Berlusconi sub atenta supraveghere a medicilor după atacul căruia i-a căzut victimă duminică seara, când un dezechilibrat mintal l-a lovit în figură cu o statuetă. Incidentul petrecut în timpul unui miting electoral a avut consecinţe destul de serioase, spun medicii de la Spitalul San Raffaele din Milano.

ANTIBIOTICE ŞI CALMANTE

Silvio Berlusconi a suferit contuzii importante ale feţei, cu o rană internă şi una externă la buza superioară, are doi dinţi fracturaţi şi o fractură uşoară a nasului, scrie presa italiană, preluată de AFP. În aceste condiţii, spitalizarea prim-ministrului va fi prelungită cel puţin până astăzi. Berlusconi este "îndopat" cu antibiotice şi calmante şi se hrăneşte cu dificultate, a anunţat ieri şi medicul său personal, Alberto Zangrillo, care este şi şeful secţiei de reanimare de la Spitalul San Raffaele. El a adăugat că va dura aproape trei săptămâni până când chipul premierului va reveni la "contururile" cunoscute, de care acesta s-a îngrijit cu atâta atenţie, inclusiv cu ajutorul intervenţiilor chirurgicale cosmetice.

Incidentul de duminică readuce în atenţie lacunele sistemului de securitate din jurul lui Berlusconi. Vicepreşedintele comisiei parlamentare de control al serviciilor secrete, Carmelo Briguglio, a denunţat acest sistem drept "neadaptat" şi "plin de lacune".






×
Subiecte în articol: externe