x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vancouver Sun dă o PALMĂ României chiar de Ziua Națională: ungurii l-au dat jos pe Ceaușescu

Vancouver Sun dă o PALMĂ României chiar de Ziua Națională: ungurii l-au dat jos pe Ceaușescu

01 Dec 2012   •   14:55
Vancouver Sun dă o PALMĂ României chiar de Ziua Națională: ungurii l-au dat jos pe Ceaușescu
Publicația canadiană Vancouver Sun face o „descoperire epocală”, în urma „disecării Revoluției din România”: etnicii unguri din România și suporterii lor din SUA, Canada, Ungaria și restul Europei trebuie creditați pentru răsturnarea lui Nicolae Ceaușescu și nu românii.
Articolul, semnat de Jonathan Manthorpe, fost șef pentru regiunea Europa a publicației Southam News, din Ottawa, în anii 1980, se bazează pe „săpăturile în arhivele Securității” realizate de jurnalistul canadian de origine maghiară Arpad Szoczi. Acesta a publicat, recent, cartea „Timișoara – Adevărata poveste din spatele Revoluției din România”.
Manthorpe susține că Szoczi a ajuns la adevăr, fiindcă „nu a lăsat nicio piatră neîntoarsă”, discutând cu toți actorii implicați și găsind chiar documente din arhiva Poliției Secrete din Ungaria referitoare la... Manthorpe.
În esență, cartea se bazează pe „senzaționala descoperire” a faptului că scânteia Revoluției din 1989 a fost protestul enoriașilor pastorului –pe atunci- Laszlo Tokes.

×