x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Varşovia recunoaşte în premieră: Tragedia de la Smolensk provocată în special de polonezi

Varşovia recunoaşte în premieră: Tragedia de la Smolensk provocată în special de polonezi

29 Iul 2011   •   11:05
Varşovia recunoaşte în premieră: Tragedia de la Smolensk provocată în special de polonezi

Comisia poloneza de ancheta care a investigat cauzele producerii accidentului aviatic din aprilie 2010 de la Smolensk, Rusia, soldat cu moartea a 96 de persoane, intre care presedintele Lech Kaczynski, a recunoscut, astazi, ca principalele cauze ale catastrofei au fost determinate de partea poloneza, insa si partea rusa a comis o serie de erori, informeaza AFP si Mediafax.

Citeste si: Ministrul polonez al Apararii a demisionat dupa publicarea raportului privind accidentul de la Smolensk

Comisia a prezentat astazi un raport in acest sens, disponibil in limbile poloneza, engleza si rusa pe site-ul http://mswia.datacenter-poland.pl/FinalReportTu-154M.pdf. Documentul precizeaza ca principalele cauze ale accidentului au fost "nivelul de pregatire al echipajului, care a reprezentat o amenintare pentru securitatea zborului', "viteza prea mare' a avionului si "altitudinea prea mica' a acestuia, dar si iluminarea "foarte slaba si incompleta' a aeroportului rusesc, precum si instructiunile eronate primite de aeronava de la seful personalului din zona de aterizare.

"Cauza directa a accidentului a fost coborarea (avionului) la o altitudine prea mica si cu o viteza excesiva, in conditii atmosferice care impiedicau contactul vizual cu solul', se arata in raport. Potrivit documentului, avionul nu prezenta nici o defectiune tehnica.

In urma concluziilor prezentate de comisia de ancheta din Polonia, Bogdan Klich, ministrul polonez al Apararii, si-a anuntat astazi demisia ministrului Apararii, a declarat premierul Donald Tusk.

×
Subiecte în articol: lech kaczynski accident avion smolensk