x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vaticanul lansează musulmanilor un apel la solidaritate universală

Vaticanul lansează musulmanilor un apel la solidaritate universală

18 Iun 2016   •   12:35
Vaticanul lansează musulmanilor un apel la solidaritate universală

Vaticanul a cerut vineri musulmanilor să depăşească orice limită etnică sau religioasă în acţiunile lor de solidaritate faţă de victimele conflictelor şi sărăciei, într-un mesaj cu ocazia Ramadanului.

Textele sacre ale islamului şi creştinismului pun accent pe milostenie faţă de oamenii care au dovedit că încearcă să-şi ''vindece rănile'', a amintit acest mesaj semnat de arhiepiscopul Jean-Louis Tauran, preşedintele Consiliului pontifical pentru dialogul interreligios, relatează France Presse.

În Islam, Dumnezeu este "Cel care iartă (al-Ghafir), Cel care iartă mult (Al-Ghafur), a insistat cardinalul francez în acest mesaj adresat musulmanilor din întreaga lume, în perspectiva sărbătorii Eid al-Fitr, care va încheia Ramadanul, lună de post şi generozitate, la începutul lunii iulie.

"Este adevărat că situaţiile sunt adesea foarte complexe şi soluţia lor este dincolo de capacitatea noastră", a observat "ministrul" papei Francisc pentru promovarea dialogului interreligios, referindu-se la victimele conflictelor, ale violenţei, traficului de fiinţe umane, dezastrelor naturale şi şomajului.

"Este vital, prin urmare, ca toţi să lucrăm împreună pentru a veni în ajutorul celor care au nevoie, indiferent de apartenenţa lor etnică şi religioasă", a insistat el, bucurându-se de situaţiile în care ''musulmani şi creştini lucrează mână în mână".

Papa şi Sfântul Scaun insistă cu regularitate pentru ca asistenţa dată victimelor conflictelor sau refugiaţilor să fie acordată tuturor, fără să se ţină cont de apartenenţa lor etnică sau religioasă. AGERPRES

×