x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vegetarienii și veganii din Germania ar putea să nu-și mai poată găsi meniurile preferate

Vegetarienii și veganii din Germania ar putea să nu-și mai poată găsi meniurile preferate

28 Dec 2016   •   17:32
Vegetarienii și veganii din Germania ar putea să nu-și mai poată găsi meniurile preferate

Restaurantele din Germania care speră să atragă din ce în ce mai mulţi vegani şi vegetarieni cu tentaţii culinare precum şniţelul vegetarian, kebabul din tofu sau cârnaţii vegani ar putea primi o lovitură dură, după cum informează DPA. 

Ministrul Alimentaţiei şi Agriculturii din Germania, Christian Schmidt, vrea să interzică toate produsele vegetariene şi vegane ce poartă nume de preparate pe bază de carne. Nimeni nu ar trebui să aibă voie să ''pretindă că aceste bucate din pseudo-carne sunt din carne'', a declarat Schmidt pentru ediţia de miercuri a cotidianului Bild. 

Deşi Germania se bucură de reputaţia unui stat care apreciază carnea, are totodată şi cel mai ridicat număr de vegetarieni din Europa, iar mâncarea vegană reprezintă o tendinţă nouă din ce în ce mai răspândită în restaurante. 

Schmidt consideră că folosirea numelor preparatelor din carne pentru a descrie alimentele care nu conţin de fapt carne ''duc în eroare şi creează confuzie în rândul consumatorilor''. Acesta a declarat pentru Bild că este hotărât să interzică astfel de produse. 

Aceasta nu este prima dată când ministrul a luat în colimator produsele preparate din surse vegetale. Oficialul a susţinut recent că informaţiile de pe eticheta unui produs trebuie să se regăsească în acesta. ''Ceea ce este scris pe el trebuie să se afle în el'', a declarat Schmidt. 

Conservatorul nu este singurul din echipa cancelarului Angela Merkel care se arată preocupat de această problemă ce vizează mâncarea vegană şi vegetariană. Membrii din landul Saxonia inferioară ai Uniunii Creştin-Democrate condusă de Merkel au solicitat la rândul lor ca preparatele care nu conţin carne să nu mai fie descrise şi vândute drept cârnaţi, şniţel sau chiftele, precizează sursa citată.AGERPRES

×