x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Venezuela: A doua pană de curent la scară naţională

Venezuela: A doua pană de curent la scară naţională

25 Mar 2019   •   22:50
Venezuela: A doua pană de curent la scară naţională

În Venezuela s-a produs luni a doua mare pană de curent, după cea din 7 martie, care a afectat ţara timp de o săptămână, relatează AFP.

Alimentarea cu energie electrică s-a întrerupt la ora locală 13.20 în majoritatea cartierelor din capitala Caracas, iar pe Twitter se semnalează lipsa curentului şi în alte mari oraşe din vestul ţării, printre care Barquismento şi Barinas, precum şi în zona de frontieră cu Columbia. La Maracaibo, potrivit utilizatorilor de internet, tensiunea este instabilă şi cu întreruperi.

Venezuelenii folosesc din nou online hashtag-ul #SinLuz (fără lumină), lansat în perioada precedentă de cădere a sistemului energetic naţional, când s-au confruntat cu efecte care au mers de la sistarea alimentării cu apă la imposibilitatea de a comunica şi de a cumpăra alimente şi carburanţi.

Potrivit unui studiu al parlamentului venezuelean, controlat de opoziţie, numai jumătate din spitalele din ţară dispun de generatoare proprii. Opoziţia a pus prima mare pana de curent pe seama lipsei de investiţii în infrastructură şi întreţinere, în timp ce guvernul socialist condus de Nicolas Maduro a acuzat un atac cibernetic american asupra celei mai mari centrale electrice din Venezuela.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: venezuela pană de curent națională