x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Venezuela: Guaido a revenit la Caracas

Venezuela: Guaido a revenit la Caracas

04 Mar 2019   •   20:10
Venezuela: Guaido a revenit la Caracas

Liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, a sosit luni la prânz pe aeroportul internaţional din Caracas, unde îl aşteptau o mulţime de susţinători şi ambasadorii mai multor state europene şi latino-americane, conform imaginilor transmise în direct la televiziune, relatează AFP.

'Continuăm pe străzi, mobilizarea continuă! Suntem aici, în Venezuela!', a spus Guaido către mulţime.

Juan Guaido, preşedinte al Adunării Naţionale, s-a autoproclamat preşedinte interimar la 23 ianuarie, fiind ulterior recunoscut de aproximativ 50 de state. În Venezuela el riscă însă să fie arestat pentru încălcarea interdicţiei de a părăsi teritoriul ţării.

'Suntem aici ca martori ai democraţiei şi libertăţii pentru ca preşedintele Guaido să poată reveni', a declarat, înaintea sosirii acestuia, ambasadorul Franţei la Caracas, Romain Nadal.

'Pentru a garanta că preşedintele Adunării Naţionale va putea intra fără incidente în ţara sa', a adăugat ambasadorul german Daniel Kriener.

Simultan, mii de susţinători ai opoziţiei, îmbrăcaţi în alb şi purtând drapele venezuelene, au început să se strângă în principalele oraşe din ţară.

Juan Guaido şi-a confirmat duminică intenţia de a reveni în ţară 'în pofida ameninţărilor' şi a riscului de a fi arestat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: venezuela guaido caracas