x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Venezuela își va reevalua relațiile diplomatice cu țările europene care l-au recunoscut pe Guaido

Venezuela își va reevalua relațiile diplomatice cu țările europene care l-au recunoscut pe Guaido

04 Feb 2019   •   18:31
Venezuela își va reevalua relațiile diplomatice cu țările europene care l-au recunoscut pe Guaido

Venezuela a anunţat luni că îşi va reevalua relaţiile diplomatice cu ţările europene care îl recunosc pe opozantul Juan Guaido, care s-a declarat preşedinte interimar, potrivit unui comunicat al Ministerului venezuelean de Externe, citat de AFP. 

Caracasul ''va reevalua integral relaţiile bilaterale cu aceste guverne începând din acest moment, până când ele renunţă să susţină planurile puciste'', se afirmă în comunicat. 

Madridul, Londra, Parisul, Berlinul şi multe alte capitale europene l-au recunoscut luni pe Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei după refuzul lui Nicolas Maduro de a ceda ultimatumului convocând alegeri prezidenţiale. 

Uniunea Europeană rămâne însă divizată, ţări precum Italia şi Grecia adoptând o poziţie atentistă. 

Social-democratul Juan Guaido, care deţine şefia Adunării Naţionale, controlată de către opoziţie, s-a proclamat preşedinte interimar al Venezuelei pe 23 ianuarie, invocând Constituţia. El îl consideră pe Maduro drept un uzurpator pentru că a fost reales în cadrul unor alegeri contestate de către o mare parte din comunitatea internaţională, în timp ce adversarii săi sunt în închisoare sau în exil.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: venezuela nicolas maduro Juan Guaido