x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Venezuela: Maduro îl acuză pe fostul şef al serviciilor secrete că era ''o cârtiţă'' a SUA

Venezuela: Maduro îl acuză pe fostul şef al serviciilor secrete că era ''o cârtiţă'' a SUA

11 Mai 2019   •   11:05
Venezuela: Maduro îl acuză pe fostul şef al serviciilor secrete că era ''o cârtiţă'' a SUA

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a afirmat că fostul şef al serviciilor secrete venezuelene Christopher Figuera, care a fugit în SUA, era ''o cârtiţă a CIA'' ce ''a coordonat'' revolta eşuată la care a făcut apel opozantul Juan Guaido pe 30 aprilie, relatează sâmbătă AFP şi Reuters. 

''Am reuşit să probăm'' că Figuera ''a fost recrutat de către CIA în urmă cu peste un an şi că era un trădător, o cârtiţă infiltrată'' la vârful Sebin, serviciile de informaţii venezuelene, a declarat Maduro vineri într-o alocuţiune televizată. 

Potrivit lui Maduro, împotriva căruia Guaido a făcut apel la revoltă săptămâna trecută, generalul Figuera ''a coordonat lovitura de stat'' eşuată. ''În curând, justiţia îl va prinde şi el va plăti preţul trădării sale'', a dat asigurări Maduro.

Dezertarea lui Figuera a fost anunţată marţi de către vicepreşedintele american Mike Pence care, în acelaşi timp, a explicat că sunt ridicate sancţiunile americane împotriva lui.

Într-o înregistrare video difuzată joi seara, Figuera a afirmat că ''a sacrificat'' totul şi a acuzat guvernul venezuelean ''că face vinovată lumea întreagă pentru relele din Venezuela''.

Într-un decret prezidenţial apărut în Monitorul oficial vineri, Figuera a fost degradat şi expulzat din rândul forţelor armate împreună cu alţi 54 de militari, pentru implicare în revoltă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cârtiţă sua venezuela maduro