x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Verdict la Moscova:"Criminalul şahist", găsit vinovat

Verdict la Moscova:"Criminalul şahist", găsit vinovat

de George Daniel Ripa    |    25 Oct 2007   •   00:00

Juriul unui tribunal de la Moscova l-a găsit vinovat pe Alexander Pichuşin, supranumit "criminalul şahist", de uciderea a 48 de persoane, iar in zilele următoare este de aşteptat şi sentinţa judecătorului

Juriul unui tribunal de la Moscova l-a găsit vinovat pe Alexander Pichuşin, supranumit "criminalul şahist", de uciderea a 48 de persoane, iar in zilele următoare este de aşteptat şi sentinţa judecătorului. In ciuda faptului că nu a contestat munca procurorilor, juraţilor le-a luat patru ore pentru a stabili verdictul. Fostul muncitor dintr-un supermarket, in vărstă de doar 33 de ani, nu a negat niciodată acuzaţiile. Mai mult, el pretinde că ar fi ucis aproximativ 60 de persoane. Dacă cifrele avansate de Pichuşin ar fi corecte, el ar fi cel mai prolific criminal in serie din istoria Rusiei.

Â

ŞAHISTUL. Presa rusă l-a numit pe Pichuşin "criminalul şahist", deoarece acesta ar fi dorit să ucidă in total 64 de persoane, un număr egal cu pătrăţelele de pe o tablă de şah. El susţine că le cunoştea pe cele mai multe persoane pe care le-a omorăt şi că scopul său real ar fi fost acela de a le colecta spiritele. "Nu am simţit nici o emoţie cănd le-am luat viaţa", a declarat in repetate rănduri "şahistul". Cele mai multe victime au fost ucise fie prin strangulare, fie prin lovirea capului cu un ciocan. Pichuşin a stat la proces intr-o cuşcă din sticlă amintind de celebrul personaj Hannibal Lecter.

×
Subiecte în articol: externe