x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Veste tristă pentru fani! A murit Stan Lee, creatorul Marvel

Veste tristă pentru fani! A murit Stan Lee, creatorul Marvel

12 Noi 2018   •   21:23
Veste tristă pentru fani! A murit Stan Lee, creatorul Marvel

Stan Lee, legendarul scriitor al Marvel Comics, a murit la 95 de ani. Creațiile sale l-au făcut un supererou pentru fanii benzilor desenate. Faimosul artist a creat personaje iconice precum Spider-Man, X-Man, Thor, Iron Man, Black Panther și Fantastic Four.

De unul singur și prin munca sa cu colaboratorii Jack Kirby, Steve Ditko (care a murit în iulie) și alții, Stan Lee a transformat Marvel dintr-o mică afacere în cel mai mare distribuitor de benzi desenate. Mai târziu, Marvel a devenit și un gigant multimedia.

În 2009, Walt Disney Co. a cumpărat Marvel Entertainment pentru 4 miliarde de dolari, incluzând cele mai de succes filme cu supereroi – în frunte cu Avengers.

„Obișnuiam să cred că ceea ce fac nu e așa important” a declarat la Chicago Tribune în aprilie 2014. „Oamenii construiesc poduri și se angajează în cercetare medicală, iar eu aici scriu povești despre oameni ficționali care poartă costume. Dar se pare că am realizat că entertainment-ul nu e ușor de trecut cu vederea.”

Ultimii ani ai lui Lee au fost tumultoși. După ce soția sa, Joan, a murit la 69 de ani în iulie 2017, a dat în judecată executivii de la POW! Entertainment. O săptămână mai târziu a renunțat la procesul de un miliard de dolari.

sursa: Hollywood Reporter

 

×
Subiecte în articol: stan lee marvel spiderman iron man