x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vezi cum arată cel mai mare diamant roz descoperit în Australia

Vezi cum arată cel mai mare diamant roz descoperit în Australia

de Ionuţ Socaciu    |    21 Feb 2012   •   21:00
Vezi cum arată cel mai mare diamant roz descoperit în Australia

Compania Rio Tinto a anuntat descoperirea, intr-una din minele pe care le exploateaza in regiunea australiana Kimberley, a celui mai mare diamant roz descoperit vreodata in tara-continent.

Diamantul neslefuit, care a fost botezat Argyle Pink Jubilee, are 12,76 carate, valoarea sa fiind estimata la aproximativ 10 milioane de euro. Diamantul va fi slefuit si taiat in perioada urmatoare si va fi scos la vanzare la sfarsitul anului.

Argyle Pink este similar ca si nuanta celui primit ca si dar de nunta de catre Regina Elisabeta a II-a, care l-a incastrat intr-o brosa Cartier purtata cu prilejul incoronarii. The Williamson Pink a fost descoperit in 1947, in Tanzania.

Si totusi cel mai valoros diamant roz din istorie, de 24,78 carate, a fost vandut in 2010 in cadrul unei licitatii desfasurata la Geneva, fiind achizitionat de un dealer britanic in schimbul sumei de 36 de milioane de euro dupa ce s-a aflat timp de 60 de ani in posesia unui colectionar.

Diamantele roz reprezinta o adevarata raritate, conform Telegraph, in intreaga istorie, de 244 de ani, a renumitei case de licitatii Christie's, fiind vandute doar 18 asfel de pietre pretioase slefuite mai mari de 10 carate.

×
Subiecte în articol: licitatie valoare australia diamante carat