x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viata lui Clinton

Viata lui Clinton

22 Iun 2004   •   00:00

Bill Clinton provine dintr-o familie terorizata de un tata vitreg alcoolic, ale carui abuzuri si-au pus amprenta asupra intregii sale vieti.

ANA ILIE

Contestat sau iubit, un lucru e sigur despre Bill Clinton: oriunde ar merge si cu oricine ar vorbi, nu lasa pe nimeni rece. Si in turneul de promovare a cartii sale autobiografice, intitulata "Viata mea", multi oameni au auzit pentru prima data detalii de o mare incarcatura emotionala.

Amenintat cu pistolul Pe langa faptul ca avea probleme serioase cu greutatea in copilarie, micul Bill a avut de indurat si frecventele certuri si batai aplicate de tatal sau mamei. Intr-una dintre aceste confruntari, parintele a scos pistolul si a tras in directia lui si a mamei sale. Consecintele traumelor din acesti ani aveau sa se arate abia la maturitate.

Aventura cu Monica

Fostul lider isi aminteste cu durere cum a dormit luni de zile pe o canapea intr-o incapere alaturata dormitorului matrimonial, din care Hillary l-a alungat imediat dupa ce i-a marturisit aventura cu Monica Lewinsky.

A fost "partea cea mai neagra" din viata fostului presedinte, care a scos la iveala "vechii demoni" ai copilariei petrecute langa un tata vitreg abuziv si alcoolic. "Minteam pe toata lumea cu privire la esecurile mele. Cand am vazut ca Hillary imi ia apararea in fata intregii lumi, mi s-a facut si mai rusine", marturiseste cu amaraciune Clinton.

Sfatul lui Mandela

Cel care l-a ajutat sa treaca peste tragedia declansata in familia sa de aventura cu Monica Lewinsky a fost liderul sud-african Nelson Mandela, care i-a povestit propriile experiente din inchisoare. Acesta l-a sfatuit sa riposteze criticilor si sa nu renunte la speranta de a trai in liniste. Acum si-a regasit puterea de a povesti prin ce a trecut si, mai in gluma, mai in serios, spune ca sotia sa are stofa pentru a deveni viitorul presedinte american din "dinastia Clinton".
×
Subiecte în articol: externe