x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viaţa secretă a unui dezertor. 28 de ani pe fugă. I s-a spus că a fi pacifist înseamnă să fii bolnav psihic

Viaţa secretă a unui dezertor. 28 de ani pe fugă. I s-a spus că a fi pacifist înseamnă să fii bolnav psihic

03 Sep 2012   •   10:01
Viaţa secretă a unui dezertor. 28 de ani pe fugă. I s-a spus că a fi pacifist înseamnă să fii bolnav psihic

David Hemler a dezertat din Fortele Aeriene Americane si s-a aflat pe lista celor mai cautati infractori timp de 28 de ani. A fugit in Suedia, si-a asumat o identitate falsa si si-a intemeiat o familie. In cele din urma, adevarul a iesit la lumina.

In 1984, in timpul Razboiului Rece, David Hemler avea numai 21 de ani. Era lingvist si lucra pentru Fortele Aeriene Americane in Augsburg, Germania. Nu era fericit, asa ca s-a hotarat sa se duca la superiorii lui si sa le spuna ca vroia sa fie eliberat din indatoririle sale militare pentru ca a devenit...pacifist. Raspunsul superiorilor sai a fost sa-l trimita la psihiatru.

'Nu consideram ca a fi pacifist inseamna ca esti bolnav psihic. Dar ma simteam din ce in ce mai rau. Aveam insomnii, nu puteam sa mananc, am si lesinat de cateva ori'.

Fortele Aeriene nu l-au lasat sa plece. I s-a luat jobul top secret pe care il avea si a fost trimis sa lucreze ca...ingrijitor. Dupa un an de frecat podele, Hemler a realizat ca fotele militare nu vor renunta prea usor la el. Asa ca a inceput sa se gandeasca la dezertare.

Citeste articolul intreg pe antena3.ro

×
Subiecte în articol: viata fuga secreta dezertor