x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, accident la tir! Informaţiile sunt contradictorii

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, accident la tir! Informaţiile sunt contradictorii

29 Dec 2015   •   15:36
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, accident la tir! Informaţiile sunt contradictorii
Sursa foto: Foto: kremlin.ru

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care coordonează industria militară a Rusiei în guvernul condus de premierul Dmitri Medvedev, s-a accidentat la picior în circumstanţe controversate, relatează agenţiile de presă ruse Interfax şi RIA Novosti.

Vicepremierul Dmitri Rogozin s-ar fi împuşcat într-un picior în timpul unei şedinţe de tir, a relatat Interfax, citând o sursă din anturajul acestuia.

Sursa respectivă a indicat că vicepremierul rus s-ar fi rănit accidental în timpul tragerilor şi acesta este motivul pentru care Rogozin a absentat de la ultima reuniune a preşedintelui Vladimir Putin cu membrii guvernului rus de săptămâna trecută şi de la şedinţa cabinetului de miniştri de luni.

"Dmitri Olegovici s-a rănit la un picior şi se află într-un spital din Moscova", a menţionat sursa citată, adăugând că starea sa de sănătate nu suscită temeri, el primind îngrijiri medicale.

A urmat imediat o reacţie din partea unui consilier al vicepremierului rus, Nikita Anisimov, care a dezminţit informaţia că Rogozin ar fi fost spitalizat în urma unui accident la tir.

"Noi nu confirmăm această informaţie, ea nu corespunde realităţii. Dmitri Olegovici se află la serviciu şi a coordonat marţi o şedinţă cu privire la stadiul lucrărilor de construcţie a cosmodromului Vostocinâi. Într-adevăr, cu câteva zile în urmă, el a suferit o rănire uşoară în cursul unui antrenament de handbal şi a beneficiat de un mic concediu medical. Dar toate acestea nu au nicio legătură cu informaţiile apărute", a explicat consilierul Nikita Anisimov.

Anterior, pe contul de Twitter al lui Rogozin fusese postată o înregistrare a participării sale la o şedinţă de tir, în care nimerea toate ţintele cu focuri de pistol.

Comentând sancţiunile occidentale împotriva Rusiei, lui Rogozin îi plăcea să utilizeze expresia "a te împuşca în picior", o calchiere din limba engleză a formulării "a-ţi tăia craca de sub picioare" . "Noi suntem pragmatici, realişti, dar pe de altă parte nu intenţionăm să ne împuşcăm singuri în picior", spunea el, citat de newsru.com.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Dmitri Rogozin accident tir Kremlin Rusia