x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vicepreşedintele american îşi amână vizita din Brazila pentru a se concentra pe întrevederea Trump - Kim Jong-un

Vicepreşedintele american îşi amână vizita din Brazila pentru a se concentra pe întrevederea Trump - Kim Jong-un

03 Mai 2018   •   18:24
Vicepreşedintele american îşi amână vizita din Brazila pentru a se concentra pe întrevederea Trump - Kim Jong-un

Vicepreşedintele american, Mike Pence, a decis să-şi amâne vizita pe care intenţiona să o efectueze luna aceasta în Brazilia pentru a se putea concentra asupra apropiatei întrevederi dintre preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, a anunţat joi purtătoarea de cuvânt a vicepreşedintelui, Alyssa Farah, transmite Reuters. 

"Vicepreşedintele îşi amână deplasarea în Brazilia pentru a asigura disponibilitatea tuturor resurselor diplomatice şi de securitate naţională în contextul planurilor preşedintelui Trump privind convorbiri istorice cu regimul lui Kim", a afirmat purtătoarea de cuvânt. 

Mike Pence nu doreşte să devieze în niciun fel atenţia de la aceste convorbiri, a menţionat ea. 

Nu au fost anunţate deocamdată data şi locul exacte unde va avea loc acest summit, dar probabil acesta se va desfăşura la sfârşitul lui mai sau începutul lui iunie, aminteşte Reuters. 

Vizita vicepreşedintelui Pence în Brazilia urma să includă o escală la Manaus, oraş situat la graniţa cu Venezuela, al cărei guvern se află în vizorul criticilor administraţiei Trump şi care riscă noi sancţiuni din partea Washingtonului. 

Mike Pence urma să se deplaseze la 30 mai la Rio de Janeiro, iar a doua zi în capitala braziliană Brasilia pentru convorbiri cu preşedintele Michel Temer şi responsabili guvernamentali. 

"Vicepreşedintele aşteaptă cu nerăbdare să viziteze Brazilia în viitorul apropiat şi va continua să coopereze îndeaproape cu aliaţii SUA din America Latină pentru consolidarea importantelor noastre alianţe din regiune", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

AGERPRES

×