x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viceprim-ministrul Australiei demisionează

Viceprim-ministrul Australiei demisionează

23 Feb 2018   •   10:10
Viceprim-ministrul Australiei demisionează

Barnaby Joyce și-a anunțat demisia din poziția de lider național și viceprim-ministru al Australiei, după săptămâni în care atenția oamenilor a fost îndreptată asupra aventurii pe care a avut-o cu fosta colegă și actuala parteneră, Vikki Campion, însărcinată în prezent, scrie The Guardian.

Joyce și-a văzut sprijinul diminuat după dezvăluirea de joi seară potrivit căreia a fost făcută o plângere de hărțuire sexuală împotriva lui la Partidul Național, partenerul junior în Coaliția Liberal-Națională de guvernământ.

După ce a respins ulterior plângerile unei femei din Australia de Vest, numidu-le „false și defăimătoare”, Joyce a declarat, vineri, la o conferință de presă de la Armidale că nu mai poate continua să fie lider în condițiile în care este anchetat.

Joyce a spus că va demisiona luni, dând drumul la un tur de scrutin la ora opt dimineața.

Joyce a mulțumit oamenilor din New England, dar a afirmat că nu merită sprijinul lor.

Acesta s-a lamentat în privința faptului că relația sa cu Campion a fost expusă de presă, cât și de imensa presiune la care partenera sa a fost expusă de când Daily Telegraph a publicat o fotografia cu aceasta în care se vedeau clar semnele sarcinii.

 

×