x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Victor Spirescu, simbolul imigranţilor români în Marea Britanie, şi-a găsit un nou loc de muncă

Victor Spirescu, simbolul imigranţilor români în Marea Britanie, şi-a găsit un nou loc de muncă

18 Ian 2014   •   16:59
Victor Spirescu, simbolul imigranţilor români în Marea Britanie, şi-a găsit un nou loc de muncă

Românul Victor Spirescu şi-a găsit un nou loc de muncă la Londra, în domeniul construcţiilor, după ce a fost nevoit să plece de la precedenta slujbă pe care o avea la o spălătorie de maşini, din cauza atenţiei excesive pe care i-a acordat-o presa britanică, informează mediafax.ro.

Spirescu a povestit pentru The Guardian evenimentele prin care a trecut în ultimele trei săptămâni, de la sosirea sa pe aeroportul Luton. De atunci, el a fost obligat de atenţia frenetică acordată de presă să îşi părăsească locul de muncă pentru care venise, la o spălătorie de maşini din Bedfordshire, dar şi-a găsit un altul în această săptămână, în domeniul construcţiilor.

Viaţa sa privată, inclusiv condamnarea pentru agresarea fostei iubite, a fost expusă în ziarele britanice, a fost fotografiat cu politicieni, a apărut la televizor alături de liderul UKIP Nigel Farage, a fost oprit pe stradă de străini care îi cereau autografe.

"Nu prea ştiu ce să cred despre ce s-a întâmplat cu mine", afirmă el. "Este un sentiment plăcut dar în acelaşi timp şi neplăcut. La început am fost încântat să fiu un fel de celebritate, dar pe urmă am regretat pentru că am sfârşit prin a-mi pierde locul de muncă", a explicat el.

În punctul culminant al freneziei mediatice, Spirescu susţine că primea peste 50 de telefoane pe zi de la jurnalişti. Reporterii s-au îndreptat către casa familiei sale din România, iar fotografii pretindeau că sunt clienţi ai spălătoriei de maşini unde lucra el, în încercarea de a-i face noi fotografii.

"Am început să mă simt foarte prost", afirmă Spirescu. "Făceau poze şi mă făceau să mă simt ca un om de nimic în această ţară pentru că am venit aici să muncesc", adaugă el.

"Eram imaginea poporului român şi ştiam că trebuie să fac o imagine bună. Am primit prea multă atenţie din partea presei - se plimbau tot timpul în jur şi creau probleme pentru celelalte persoane de acolo. Nu am vrut să le creez probleme, aşa că am decis că trebuie să plec şi să îmi găsesc alt loc de muncă", povesteşte el.

Spirescu şi-a împachetat lucrurile din casa în care locuia şi a plecat. Un alt român s-a oferit să îl găzduiască şi, cu ajutor din partea unui prieten, şi-a găsit un nou loc de muncă, în construcţii, în East London. Spirescu refuză să spună unde anume de teamă că presa îşi va îndrepta din nou atenţia asupra sa la muncă.

Spirescu refuză să vorbească despre condamnarea sa din România, dar susţine că s-a schimbat şi că a fost şocat că jurnaliştii i-au răscolit viaţa privată. "A fost în trecut - acum patru ani. Ne schimbăm. Timpul schimbă omul. Ne schimbăm cu toţii", afirmă el.

El recunoaşte, de asemenea, că mutarea în Londra a fost oarecum un şoc. "Este un loc bun dar este o nebunie în acest oraş. Văd oameni de afaceri aici şi apoi un rasta-man. Este o mare varietate de oameni. Este aşa de ciudat să vezi acest lucru", afirmă el, adăugând că se aştepta ca în capitala britanică să fie mai multă curăţenie. El se declară dezamăgit şi de mâncare, pentru "că nu are gust".

Spirescu a părăsit şcoala la 18 ani şi susţine că a învăţat engleza de la televizor. El vrea ca prietena lui, Cătălina, să i se alăture în Marea Britanie, unde să stea împreună un an, după care să se întoarcă acasă, să îşi cumpere o maşină - un Mercedes - şi "să se bucure de viaţă". 

×