x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO: Angelina Jolie, mesager al unei campanii în favoarea refugiaţilor care a fost lansată şi în România

VIDEO: Angelina Jolie, mesager al unei campanii în favoarea refugiaţilor care a fost lansată şi în România

de Mediafax    |    14 Iun 2012   •   14:10
VIDEO: Angelina Jolie, mesager al unei campanii în favoarea refugiaţilor care a fost lansată şi în România

Agentia ONU pentru Refugiati lanseaza o campanie online prin care invita publicul sa reflecteze asupra a ceea ce ar face daca s-ar confrunta cu situatii similare celor prin care trec refugiatii, initiativa debutand cu un mesaj prezentat de actrita americana Angelina Jolie, informeaza MEDIAFAX.

Campania "Dilemele Refugiatilor", lansata in avanpremiera Zilei Mondiale a Refugiatului (20 iunie), se va desfasura in lunile urmatoare pe diverse pagini web si platforme sociale, potrivit Agentiei ONU pentru Refugiati (UNHCR).

Incepand de joi, pentru a marca Ziua Mondiala a Refugiatului, un anunt umanitar video prezentat de catre Angelina Jolie, cu mesajul "Nimeni nu alege sa devina refugiat", va fi difuzat de statii TV din Romania si din lume.

De asemenea, vizitatorii site-ului UNHCR si ai paginii de campanie pot face cunostinta cu refugiati supravietuitori, prin intermediul unor povesti-marturii video, pot intra intr-un joc al intrebarilor despre cum ar reactiona in situatii tipice refugiatilor si pot descarca o noua aplicatie pentru SmartPhone, "Viata mea ca refugiat".

Cei interesati pot afla, de asemenea, in ce fel pot ajuta refugiatii din Romania la invatarea limbii romane, gasirea unei locuinte sau a unui loc de munca, mai spun initiatorii campaniei.

"Prea frecvent, refugiatii sunt confundati cu migrantii ilegali in discursul public. Uitam, astfel, faptul ca refugiatii au supravietuit unor situatii incredibil de periculoase si ca nu au avut de ales atunci cand au fost nevoiti sa se refugieze departe de casa", spune Gottfried Koefner, reprezentant regional al UNHCR pentru Europa Centrala.

In ultimii 20 ani, aproximativ 30.000 refugiati au primit o forma de protectie in Europa Centrala (1.005 in Romania), de la semnarea de catre tarile din regiune a Conventiei de la Geneva din 1951, privind protectia refugiatilor. Conform datelor oficiale, 6.500 cereri de azil (dintre care 753 in Romania) se aflau in proces de evaluare la sfarsitul anului trecut.

×
Subiecte în articol: campanie refugiati angelina jolie