x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE / VIDEO - Atac TERORIST LA ANKARA soldat cu 28 morţi

UPDATE / VIDEO - Atac TERORIST LA ANKARA soldat cu 28 morţi

17 Feb 2016   •   21:01
UPDATE / VIDEO - Atac TERORIST LA ANKARA soldat cu 28 morţi
UPDATE - Atentatul cu maşină capcană care avizat miercuri seară vehicule militare în centrul capitalei turce a făcut cel puţin 28 de morţi şi 61 de răniţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Ankara, potrivit AFP.

"Acest atac terorist laş a costat viaţa a 28 de persoane, 61 de cetăţeni fiind răniţi", a declarat presei purtătorul de cuvânt, vicepremierul Numan Kurtulmus, care a promis că executivul va face "lumină deplină" asupra acestui atentat.

"Autorii acestui atentat vor fi găsiţi", a dat el asigurări.

ȘTIREA INIȚIALĂ
- Bilanţul atentatului cu maşină-capcană care a vizat miercuri vehicule militare în centrul capitalei turce a ajuns la cel puţin 18 morţi şi 45 de răniţi, a anunţat biroul guvernatorului Ankarei, Mehmet Ali Kiliçlar, transmite AFP.

'Potrivit ultimelor informaţii, atacul terorist a dus la moartea a 18 persoane şi rănirea altor 45', a indicat biroul guvernatorului Ankarei, într-un comunicat publicat pe website-ul său.

Noul bilanţ a fost confirmat de un oficial al Ministerului de Interne turc, citat de Reuters.

Ministrul turc al justiţiei, Bekir Bozdag, a condamnat pe reţeaua Twitter ceea ce el a numit 'atacul terorist' de la Ankara. Ministerul turc al Sănătăţii a anunţat că 32 de ambulanţe s-au deplasat la locul exploziei.

În urma acestui atac, guvernul turc a decis să impună o interdicţie temporară şi parţială asupra transmisiunilor de la locul incidentului. Interdicţia se referă la imaginile de la locul deflagraţiei şi informaţiile neoficiale difuzate de mass-media.

Începând din luna iunie a anului trecut, în Turcia s-au înregistrat mai multe atacuri cu bombă, unele fiind revendicate de gruparea Statul Islamic, potrivit autorităţilor de la Ankara.

Precedentul atac, comis pe 12 ianuarie, a avut loc în zona istorică Sultanahmet din Istanbul şi s-a soldat cu decesul a 10 persoane, majoritatea turişti germani, şi rănirea altor 15. Autorităţile turce au anunţat că atacul a fost comis de un sirian de origine saudită ce s-a aflat până recent în Siria şi s-a înregistrat ca refugiat în Istanbul.

Pe 10 octombrie anul trecut, un dublu atentat sinucigaş a ucis 103 persoane în timpul unui miting al opoziţiei turce, în apropierea gării centrale din Ankara. Un alt atac sângeros, soldat cu 33 de morţi şi 104 răniţi, a avut loc anul trecut atunci când un atacator sinucigaş şi-a detonat centura cu explozibil în oraşul Suruc, din provincia Sanliurfa.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: ankara atentat