x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO: Boom imobiliar în Thailanda. Se construiesc numeroase locuinţe pentru păsări, nu pentru oameni

VIDEO: Boom imobiliar în Thailanda. Se construiesc numeroase locuinţe pentru păsări, nu pentru oameni

08 Mai 2012   •   14:55
VIDEO: Boom imobiliar în Thailanda. Se construiesc numeroase locuinţe pentru păsări, nu pentru oameni

Orasul Ranong din Thailanda trece printr-un boom imobiliar, numeroase locuinte fiind construite pentru pasari, nu pentru oameni, informeaza Euronews.

Casele nu sunt construite pentru pasari obisnuite, ci pentru randunici, ale caror cuiburi sunt folosite la supa de cuib de randunica. Locuintele imita conditiile naturale de viata ale randunicilor si arata ca pesterile intunecate si umede din regiunile tropicale din Asia de Sud-Est.

Aparitia numeroaselor fabrici de cuiburi de randunici in Asia este o binecuvantare pentru pasari, deoarece, pana acum, au suferit din cauza vanatorilor de cuiburi. Animale precum rinoceri, rechini sau tigri sunt in continuare vanate.

E greu de crezut ca un cuib de pasare facut din saliva este comestibil, o delicatesa, unii numindu-l chiar "aur alb". Un kilogram de cuib de randunica costa 2.000 de euro.

Chinezii cred ca supa de cuib de randunica imbunatateste digestia, creste libidoul, intareste vocea, ajuta la astm, mentine tineretea si intareste sistemul imunitar.

Cert este ca aceasta supa este plina de proteine ​​si aminoacizi.

×
Subiecte în articol: locuinţe supă cuib randunica