x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Brazilia: Principalul candidat la prezidentiale, injunghiat la un miting electoral!

VIDEO Brazilia: Principalul candidat la prezidentiale, injunghiat la un miting electoral!

07 Sep 2018   •   06:59
VIDEO Brazilia: Principalul candidat la prezidentiale, injunghiat la un miting electoral!

Medicii şi oficiali ai spitalului din Brazilia unde candidatul prezidenţial de extremă dreapta Jair Bolsonaro a fost internat de urgenta, după ce a fost înjunghiat joi la un miting de campanie, spun că pacientul s-a aflat într-o primă fază în pericol de moarte, iar acum este într-o stare "gravă, dar stabilă" în urma unei operaţii de două ore. 

 

Recuperarea deplină a lui Bolsonaro ar putea dura două luni iar acesta va rămâne în spital o perioadă de cel puţin 7-10 zile, au precizat oficialii spitalului Santa Casa din Juiz de Fora, statul Minais Gerais, într-o conferinţă de presă. O echipă medicală de elită din Sao Paolo va prelua cazul, avand in vedere ca, deocamdata, este exclus un transfer al bolnavului. 

Conform medicilor, Bolsonaro a avut "trei perforaţii grave la intestin", care i-au provocat o hemoragie internă. 

Imaginile tv au arătat că atacul s-a produs când Bolsonaro, într-un tricou galben şi purtat pe umeri de simpatizanţi, saluta mulţimea pe o stradă aglomerată din Juiz de Fora. Un purtător de cuvânt al poliţiei militare din Minais Gerais a declarat că suspectul, un bărbat de 40 de ani, a fost imediat arestat, iar acum poliţia încearcă să stabilească dacă el a acţionat din motive politice sau de ordin psihic. 

Atacatorul a activat în cadrul partidului de stânga PSOL între 2007 şi 2014, a confirmat Tribunalul Suprem Electoral, şi a spus că acţionat "pentru a îndeplini o misiune de la Dumnezeu". 

Bolsonaro, un susţinător fervent al liberalizării portului de armă în lupta contra criminalităţii, beneficia de protecţie din partea poliţiei federale, în calitatea sa de candidat la preşedinţie. Preşedintele Braziliei, Michel Temer, a cerut ministrului Securităţii, Raul Jungmann, "o întărire a securităţii candidaţilor şi o anchetă riguroasă", a indicat un purtător de cuvânt al preşedinţiei. 

Mare admirator al dictaturii militare (1964-1985) şi un obişnuit al derapajelor rasiste, misogine sau homofobe, Jair Bolsonaro conduce detaşat în intenţiile de vot pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale (22%), după cum arata un prim sondaj realizat după invalidarea candidaturii fostului preşedinte Luis Inacio Lula da Silva, considerat până acum mare favorit în ciuda condamnării sale la 12 ani de închisoare pentru corupţie. 

Dar, potrivit aceluiasi sondaj, Bolsonaro, de la micul Partid Social Liberal, ar fi învins în turul doi de aproape toţi adversarii săi. AGERPRES

 

Miting

×