x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Chile, lovit de un puternic cutremur de magnitudine 8,3, alertă de tsunami. Cinci morţi şi 10 răniţi - UPDATE

VIDEO - Chile, lovit de un puternic cutremur de magnitudine 8,3, alertă de tsunami. Cinci morţi şi 10 răniţi - UPDATE

17 Sep 2015   •   11:30
VIDEO - Chile, lovit de un puternic cutremur de magnitudine 8,3, alertă de tsunami. Cinci morţi şi 10 răniţi - UPDATE

UPDATE: Peste un milion de oameni au fost evacuaţi.

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte zece rănite după puternicul cutremur înregistrat miercuri seară în Chile, au anunţat autorităţile chiliene, citate de AFP.

Seismul, a cărui magnitudine a fost reevaluată la 8,3 de Institutul american de geologie (USGS), a lovit centrul şi nordul ţării din America de Sud, provocând panică în rândul populaţiei şi declanşând alerta de tsunami pe întreaga coastă.

Seismul s-a produs seara devreme, afectând capitala Santiago, cu peste 5 milioane de locuitori, fiind urmat de numeroase replici. El a fost resimţit până la Buenos Aires în Argentina, la o distanţă de 1.400 km.

Cutremurul de pământ a fost înregistrat la 19.54 (22.54 GMT), la 36 km vest de oraşul Canela Baja în regiunea Coquimbo (500 km nord de Santiago) şi la o adâncime de 11 km, a declarat Centrul seismologic naţional al Universităţii Chile.

Centrul seismologic naţional a evaluat magnitudinea seismului la 8,3 grade pe scara Richter, în timp ce Institutul american de geologie (USGS) a făcut o evaluare iniţială de 7,9.

Marina chiliană a lansat imediat un avertisment de tsunami pentru toate coastele acestei ţări din America de Sud. 

Agerpres






×
Subiecte în articol: cutremur chile