x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Conflict în familia regală a Spaniei

VIDEO. Conflict în familia regală a Spaniei

05 Apr 2018   •   17:50
VIDEO. Conflict în familia regală a Spaniei

Familia regală a Spaniei a fost subiectul mai multor articole, după ce în această săptămână au apărut imagini cu o aparentă confruntare între fosta regină Sofia şi nora sa, Regina Letizia, în timpul slujbei de Paşti, scrie The New York Times.

Presa locală speculează că a avut loc un conflict la începutul slujbei.

Filmarea a circulat rapid pe site-urile de socializare, iar ziarul spaniol El Pais a numit scena ca fiind una “tensionată” .

Puţini din afara familiei regale par să ştie ce s-a întâmplat, în realitate, între cele două.

Regina Sofia, în vârstă de 79 de ani, şi-a pus mâinile pe cele două nepoate ale sale, prinţesele Leonor şi Sofia, şi le-a strâns aproape de ea, în încercarea de a face o poză.

Regina Letizia, în vârstă de 45 de ani, mama fetelor şi soţia Regelui Felipe VI, s-a pus în acel moment în faţa celor trei, încercând să blocheze poza, după cum a interpretat presa spaniolă mişcarea. Regina Sofia a reacţionat prin mişcatul înainte şi înapoi şi prin adusul nepoatelor sale tot mai aproape de ea.

Regele Felipe a intervenit imediat în încercarea de a calma situaţia.

Casa regală a refuzat să comenteze imaginile.

Spaniolii cred că regina Letizia a dat dovadă de lipsă de respect în faţa reginei Sofia. "Nicio bunică nu trebuie tratată aşa", a fost unul dintre comentarii.

Regina Letizia, fostă jurnalistă, nu este de origine nobilă. Aceasta a căpătat titlul de regină în 2014, când a urcat pe tron soţul ei, regele Felipe VI.

×