x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO: Congresmen îmbrăcat în hanorac în Camera Reprezentanţilor, invitat să părăsească sala

VIDEO: Congresmen îmbrăcat în hanorac în Camera Reprezentanţilor, invitat să părăsească sala

de Mediafax    |    29 Mar 2012   •   16:12
VIDEO: Congresmen îmbrăcat în hanorac în Camera Reprezentanţilor, invitat să părăsească sala

Un congresmen care a purtat, miercuri, un hanorac in Camera Reprezentantilor ca un omagiu adus lui Trayvon Martin, un tanar de culoare ucis in Florida, a fost criticat de presedintele sedintei care i-a cerut sa iasa din sala, rinformeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

Reprezentantul afroamericanilor din Illinois (nord) Bobby Rush si-a scos vesta, si-a acoperit capul cu gluga si si-a pus ochelarii de soare, pentru a-i aduce un omagiu tanarului in varsta de 17 ani ucis la 26 februarie la Sanford, in timp ce se intorcea acasa dupa ce cumparase dulciuri.

Trayvon Martin care purta un hanorac, era neinarmat si a fost ucis de George Zimmerman, care efectua ture de supraveghere in cartier, la periferia Orlando (centrul Floridei).

Potrivit lui Rush, tanarul a fost tina ucigasului din cauza culorii pielii sale. "De prea multe ori acest act violent care a condus la moartea lui Trayvon Martin se repeta pe strazile tarii noastre", a adaugat el.

"Profilarea rasiala trebuie sa inceteze, domnule presedinte. Doar pentra ca cineva poarta hanorac nu inseamna ca este un vagabond", a declarat congresmenul, inainte de a fi intrerupt de presedintele sedintei.

Presedintele Gregg Harper l-a invitat pe Rush sa isi scoata hanoracul sau sa iasa din Camera Reprezentantilor, dupa care a declarat: "presedintele le reaminteste alesilor ca clauza 5 a regulii 17 interzice purtarea unui acoperamant pentru cap in Camera in timpul sedintelor".

×