x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Continentul African se desparte în două

VIDEO. Continentul African se desparte în două

21 Mar 2018   •   17:52
VIDEO. Continentul African se desparte în două

Africa de Est se desparte de restul continentului, într-un eveniment geologic care va avea loc în câteva milioane de ani, scrie indy100.

Ruptura geologică ce se petrece în partea de est a continentului, parte care va fi înlocuită de ocean, se mărește într-un ritm mai rapid decât se preconiza, din punct de vedere geologic.

Evenimentul poate cauza deja probleme. Șoseaua aglomerată Mai Mahiu, din Kenya, a fost săpată, după ce a dezvoltat o linie de erupție vulcanică, potrivit declarațiilor făcute de Autoritatea Națională a Autostrăzilor din Kenya pentru Daily Nation.

Geologul David Adede a dat vina pe activitatea vulcanică pentru ruptura geologică. Mai multe secțiuni din șosea au fost surpate, punând în pericol viețile persoanelor care călătoresc pe acea rută, potrivit The Star.

„Marea Ruptură împarte Africa în două plăci. Bazându-ne pe ceea ce se întâmplă, am stabilit că placa, cea pe care se află Somalia, se îndepărtează de cealaltă la o rată de 2,5 cm”, a spus David Adede pentru NTV. „Dacă acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat, vom avea placa Somaliei separată de placa Nubiei”.

Geologul a explicat că, după ce drumul a crăpat, o mare gaură s-a deschis și a înghițit toată apa (în contextul în care au fost inundații recente în zonă), ducând la mai multe fisuri în pământ.

„Este o mare nevoie de a face cercetări care să conducă la un studiu compresiv legat de terenul acestei regiuni, pentru a oferi sfaturi legate de locul unde trebuie construite șosele și reședințe”, a mai adăugat David Adede. „Acest lucru poate juca un rol cheie în modul în care trebuie să tratăm aceste dezastre naturale pe măsură ce se produc”.

×
Subiecte în articol: africa africa de est ruptura geologica