x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - De ce un primar din Florida cere demontarea luminilor de Crăciun de pe o casă

VIDEO - De ce un primar din Florida cere demontarea luminilor de Crăciun de pe o casă

06 Dec 2015   •   18:03
VIDEO - De ce un primar din Florida cere demontarea luminilor de Crăciun de pe o casă

Primarul unei localităţi din statul american Florida a cerut demontarea numeroaselor decoraţiuni de Crăciun de pe o casă, care atrag curioşi de 20 de ani, dar considerate costisitoare pentru oraş, relatează AFP.

Familia Hyatt din localitatea Plantation instalează în fiecare an, pentru o lună, pe casa lor 240.000 de beculeţe şi sute de ghirlande şi decoraţiuni, care atrag o mulţime tot mai mare de vizitatori.

Primăria a depus anul trecut o plângere prin care cere familiei Hyatt să demonteze podoabele, care generează ambuteiaje pe străzi, dar şi costuri suplimentare pentru poliţie, care trebuie să dirijeze traficul. În caz contrar, proprietarii riscă o amendă substanţială. Familia consideră, însă, că are dreptul să facă ceea ce doreşte pe proprietatea sa.

"Hyatt riscă o amendă de 250.000 de dolari pe zi şi închiderea străzilor care duc la locuinţă", a scris familia într-o petiţie online prin care solicită colectarea de fonduri pentru a-şi acoperi cheltuielile cu justiţia.

"Daţi-vă sprijinul astăzi pentru a salva decoraţiunile noastre şi a continua să ni se permită să împărtăşim spiritul Crăciunului cu comunitatea noastră", adaugă familia, care nu înţelege de ce municipalitatea doreşte să anuleze un eveniment care face plăcere atât de multor oameni. AGERPRES



×