x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO: Eveniment istoric pentru gărzile de la Palatul Buckingham

VIDEO: Eveniment istoric pentru gărzile de la Palatul Buckingham

12 Dec 2012   •   14:27
VIDEO: Eveniment istoric pentru gărzile de la Palatul Buckingham

Gărzile de la Palatul Buckingham au schimbat marţi faţa Marii Britanii după ce soldatul Jatinderpal Singh Bhullar, adept al sikhismului, a devenit primul soldat din istoria regimentului de 180 de ani care nu şi-a acoperit capul cu pălăria tradiţională ci a purtat un turban, informează Daily Mail.

Mai mult, soldatul se diferenţiază de celelalte gărzi şi prin barba sa.

Soldaţi adepţi ai religiei sikhism au păzit-o mereu pe regină, însă de fiecare dată au purtat tradiţionala căciulă din blană de urs.

Jatinderpal Singh Bhullar a spus că este o onoare munca sa, iar păzirea Reginei "este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat în viaţă". Tânărul are 25 de ani şi este din West Bromwich. De când era mic îşi dorea să se înroleze în armată, bunicul său luptând în Primul Război Mondial.

Unii soldaţi au spus însă că regimentul şi tradiţiile sale ar trebui să fie înaintea credinţelor personale. "Regimentul are o istorie profundă, la fel ca religia mea", a spus Jatinderpal Singh Bhullar.

Tânărul face parte din F Company Scots Guards, cunoscută ca "o companie incrementală" de soldaţi, care se ocupă de atribuţiile ceremoniale în Londra.

Mai multe persoane care cred în libertatea de exprimare a religiei îl susţin pe Bhullar şi au spus că este "o onoare a naţiunii".



×
Subiecte în articol: garzi palatul buckingham regina soldat sikhism