x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Explozii în Beirut: Cel puțin 100 de morți și peste 4.000 de răniți

VIDEO. Explozii în Beirut: Cel puțin 100 de morți și peste 4.000 de răniți

05 Aug 2020   •   11:21
VIDEO. Explozii în Beirut: Cel puțin 100 de morți și peste 4.000 de răniți
Sursa foto: Sursă: Hepta

UPDATE. Directorul unui spital din nordul Israelului a cerut autorităților libaneze să permită tratarea în unitatea respectivă a celor răniți de exploziile de marți, notează dpa. 

----------------------------

Cele două explozii uriașe din portul din Beirut, produse marți, care au distrus cartiere întregi în capitala Libanului, s-au soldat cu cel puțin 100 de morți și peste 4.000 de răniți, a anunțat, miercuri, Crucea Roșie libaneză, potrivit Reuters. 

„Până în prezent, peste 4.000 de persoane au fost rănite şi peste 100 au fost ucise. Echipele noastre continuă căutările şi operaţiunile de salvare în zonele adiacente'', a adăugat organizaţia într-un comunicat de presă.

Șeful Crucii Roșii libaneze, George Kettaneh, a declarat pentru presa locală că mulți oameni încă sunt dărâmături. 

Libanul a decretat trei zile de doliu național începând de miercuri.

Ministrul Sănătății, Hamad Hassan, a raportat un număr estimat inițial de 50 de morți și peste 3.000 de răniți. Acesta a numit incidentul „un dezastru în adevăratul sens al cuvântului”.

„Potrivit informațiilor preliminare, explozia din port nu este un atac terorist”, a anunțat grupul media Al-Mayadeen, afiliat organizației șiite Hezbollah. 

Premierul Hassan Diab a anunţat că aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut unde s-a produs marţi explozia care a provocat victime şi daune fără precedent în capitala libaneză, transmite miercuri AFP.

"Este inadmisibil ca o încărcătură de nitrat de amoniu, estimată la 2.750 tone, să fie prezentă de şase ani într-un depozit fără măsuri de precauţie", a declarat premierul în faţa Consiliului Suprem de Apărare reunit în şedinţă de urgenţă.

Exploziile s-au produs în contextul tensionat în care se așteaptă verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministrul Rafik Hariri, în 2005.

 

×
Subiecte în articol: beirut explozii