x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO EXPLOZIV. RITUALURI DE INIŢIERE în mafia italiană, filmate ÎN PREMIERĂ cu camera ascunsă!

VIDEO EXPLOZIV. RITUALURI DE INIŢIERE în mafia italiană, filmate ÎN PREMIERĂ cu camera ascunsă!

19 Noi 2014   •   11:32
VIDEO EXPLOZIV. RITUALURI DE INIŢIERE în mafia italiană, filmate ÎN PREMIERĂ cu camera ascunsă!

Câteva zeci de membri ai mafiei, care aparţin unor clanuri ale 'Ndrangheta, mafia din Calabria (sud), au fost arestaţi ieri de carabinierii italieni.
Acuzaţi că au extorcat mai mulţi antreprenori locali, cei 37 de mafioţi fac parte din trei clanuri cu baza în regiunea Como şi Lecco, două oraşe industriale situate la nord de Milano, dar afiliate unor familii criminale calabreze, fapt ce demonstrează infiltrarea mafiei în regiunile bogate din nordul ţării.

"Am identificat aproximativ 500 de cazuri de intimidare între 2008 şi 2014, inclusiv numeroase extorcări, care, în majoritatea lor, nu au fost denunţate de către victime", a declarat presei magistratul Paolo Storari, unul dintre responsabilii anchetei.

Ancheta a durat circa doi ani, cu ajutorul interceptărilor telefonice şi a microcamerelor video ascunse în locuri de întâlnire ale mafioţilor.

Ilda Boccassini, un magistrat celebru italian, a spus că, în premieră, "am înregistrat în direct depunerea jurământului" de către mafioţi, care jură credinţă grupului lor". În imagini poate fi văzut un grup de mafioţi care depune jurământul înainte de a intra în clan, în faţa unui lider cunoscut sub numele de "Santa". Aceşti noi membri afirmă că jură credinţă 'Ndrangheta, "în tăcerea nopţii, sub lumina stelelor şi splendoarea lunii", cu scopul de "a proteja fraţii".

Într-o înregistrare video publicată de un ziar italian, un mafiot neidentificat spune că începând din momentul respectiv aceşti noi membri sunt proprii lor judecători şi călăi, dacă se sustrag codului mafiot. "Începând de-acum, nu alţi oameni vă vor judeca, voi vă veţi judeca voi-înşivă", spune bărbatul.





×