x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Germania a inaugurat prima autostradă electrică pentru camioane

VIDEO. Germania a inaugurat prima autostradă electrică pentru camioane

09 Mai 2019   •   14:34
VIDEO. Germania a inaugurat prima autostradă electrică pentru camioane
Sursa foto: Captură video

Într-o perioadă în care camioanele poluează oraşele şi contribuie la accelerarea schimbărilor climatice, Germania crede că a găsit răspunsul la aceste probleme prin folosirea liniilor electrice aeriene care să fie folosite la alimentarea camioanelor, notează CNN.

Sistemul care permite camioanele să preia energie electrică de la cablurile aeriene a intrat în funcţiune, marţi, pe o distanţă de 10 kilometri de autostradă, potrivit guvernului german.

Sistemul a fost dezvoltat de Siemes şi permite camioanelor cu echipamente speciale montate pe plafon să se conecteze la liniile electrificate, în timp ce merg cu viteze de până la 90 de kilometri pe oră. Senzorii detectează când sunt disponibile liniile aeriene.

Camioanele funcţionează pe motoare electrice când sunt conectate la liniile aeriene şi pe un sistem hibrid atunci când revin pe un drum tradiţional.

Siemens spune că sistemul său, denumit eHighwaz, combină eficienţa şinei electice cu flexibilitatea de transport. Un alt beneficiu constă în reducerea substanţială a emisiilor de CO2 şi oxizi de azot.

Secţiunea inaugurată marţi face parte dintr-o legătură crucială între aeroportul din Frankfurt, un hub global de transport şi un parc industrial învecinat.

×
Subiecte în articol: germania autostrada electrica camioane