x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Incendiul de vegetaţie izbucnit în California a ajuns în Los Angeles

VIDEO. Incendiul de vegetaţie izbucnit în California a ajuns în Los Angeles

07 Dec 2017   •   16:13
VIDEO. Incendiul de vegetaţie izbucnit în California a ajuns în Los Angeles

Incendiul de vegetaţie din California a ajuns în inima oraşului Los Angeles, în oraşul Bel-Air. Autorităţile au semnalat prezenţa unui “pericol extrem de foc” pe tot spaţiul oraşului, relatează The Guardian. Incendiul a izbucnit luni seara, în Ventura şi a afectat peste 4.000 de hectare în câteva ore.

Pompierii din Bel-Air se luptă pentru a salva oraşul multimilionarilor din calea flăcărilor, care au distrus casele din apropierea muzeului Getty, din al doilea cel mai mare oraş din America.

Videoclipurile şi fotografiile postate pe site-urile de socializare surprind cum ard dealuri aflate deasupra şoselelor aglomerate, cartiere de case devenite cenuşă şi pompieri care se luptă cu zidurile de foc.

Flăcările au acoperit mai mult de 36,000 de hectare, distrugând peste 150 de case şi ameninţând alte câteva mii în Ventura, la 80 de kilometri nord-vest de Los Angeles.

Primarul din Los Angeles a declarat stare de urgenţă, miercuri dimineaţă, din cauza incendiului supranumit Skirball. “Acestea sunt zile care ne rup inima. Acestea sunt zile care ne arată capacitatea de rezistenţă a oraşului nostru.”, a spus Eric Gracetti.

În San Fernando Valley, în nordul oraşului Los Angeles, flăcările au distrus cel puţin 30 de case, distrugând 4,850 de hectare şi fiind necesară evacuarea a 2,500 de case.

Un alt incendiu, supranumit Rye, ameninţă peste 5,000 de case aflate în nord-vestul oraşului Los Angeles.

×
Subiecte în articol: california los angeles bel-air incendiu