x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - GALERIE FOTO. Incidente violente în Paris de 1 mai. 109 persoane au fost arestate

VIDEO - GALERIE FOTO. Incidente violente în Paris de 1 mai. 109 persoane au fost arestate

02 Mai 2018   •   13:01
VIDEO - GALERIE FOTO. Incidente violente în Paris de 1 mai. 109 persoane au fost arestate

Demonstraţiile sindicatelor de 1 mai au dus la incidente violente în Paris, unde peste 1.200 de persoane care purtau cagule au incendiat maşini şi au spart vitrinele magazinelor, în timp ce poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă în centrul capitalei franceze, scrie BFMTV.

Marşul împotriva reformelor muncii din sectorul public a început paşnic, până la apariţia unor grupuri anarhiste cunoscute drept Black Blocs.

Poliţia a avertizat cu privire la posibilele confruntări care urmau să aibă loc după mai multe apeluri făcute pe Twitter pentru a transforma ziua de marţi “într-o zi a Revoluţiei”.

Protestatrii au scandat sloganuri antifasciste, au ridicat steaguri sovietice şi bannere antiguvernamentale şi au aruncat cu fumigene.

Peste 1.500 de poliţişti şi militari au fost trimişi pe străzile din centrul Parisului.

Ministrul de Interne al Franţei, Gerard Collomb a condamnat “cu fermitate” violenţele şi distrugerile comise în cadrul demonstraţiilor sindicatelor de 1 mai.

Poliţiştii din Paris au arestat 109 manifestanţi mascaţi, deşi Ministrul de Interne a anunţat anterior că au fost arestate 209 persoane.

Click pe poza pentru GALERIA FOTO

 

 

 

×