x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Jurnaliști CNN, arestați în timp ce transmiteau în direct din mijlocul protestelor din Minneapolis

VIDEO. Jurnaliști CNN, arestați în timp ce transmiteau în direct din mijlocul protestelor din Minneapolis

29 Mai 2020   •   15:19
VIDEO. Jurnaliști CNN, arestați în timp ce transmiteau în direct din mijlocul protestelor din Minneapolis
Sursa foto: Captură video

Jurnalistul CNN Omar Jimenez a fost arestat, vineri, în timp ce transmitea în direct din mijlocul protestelor din Minneapolis, izbucnite după moartea unui bărbat de culoare aflat în custodia poliției.

Jurnalist a fost luat de polițiști și încătușat, în ciuda faptul că s-a identificat în fața ofițerilor, informează CNN.

Producătorul și cameramanul cu care Jimenez se afla pe teren au fost, de asemenea, încătușați. Mai mult, camera de filmat a CNN a fost luată de poliție și a continuat să înregistreze, deoarece echipa era încătușată, iar poliția nu știa că aparatul era încă pornit.

Echipa CNN a fost eliberată dimineața, la câteva ore după reținere.

Protestele din Minneapolis au izbucnit după ce George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a decedat luni după ce un ofițer de poliție alb l-a apăsat cu genunchiul pe gât, în ciuda faptului că Floyd striga că nu poate să respire. George Floyd era neînarmat. Scena a fost filmată de o trecătoare.

Guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, a mobilizat joi gărzile naţionale, în faţa revoltelor care au izbucnit în Minneapolis. 

În a treia zi de proteste, 16 imobile au fost incendiate, potrivit pompierilor, una dintre ținte fiind secția 3 de poliție.

×