x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Mai multe crime din India, legate de zvonuri care circulă pe WhatsApp

VIDEO. Mai multe crime din India, legate de zvonuri care circulă pe WhatsApp

03 Iul 2018   •   12:23
VIDEO. Mai multe crime din India, legate de zvonuri care circulă pe WhatsApp

Autorităţile din India încearcă să combată o serie de asasinate care au legătură cu o serie de zvonuri care circulă pe aplicaţia de mesagerie WhatsApp, scrie The Guardian.

Opt persoane au fost omorâte de-a lungul ţării în ultimele zile, după ce pe WhatsApp au fost răspândite zvonuri despre persoane care ar fi răpit copii, cât şi un videoclip care arăta cum un băiat este răpit de doi bărbaţi aflaţi pe o motocicletă.

Moartea a cel puţin 30 de persoane acuzate că au răpit copii a fost legată de platformă, anul trecut. WhatsApp este cea mai utilizată aplicaţie de social media din India, cu peste 200 de milioane de utilizatori.

Una dintre victimele ucise, vineri, în Tripura, era un angajat al guvernului care trebuia să călătoarească prin sate cu un megafon pentru a încerca să combată zvonurile privind răpirile de copii.

WhatsApp, una dintre cele mai utilizate aplicaţii din lume, cu 1,5 miliarde de utilizatori, a mai întâmpinat probleme privind informaţiile care circulă pe platformă şi în alte ţări, precum Brazilia sau Indonezia, însă consecinţele din India au fost cele mai violente.

În ultimele incidente care s-au petrecut duminică dimineaţă, cinci persoane, care făceau parte dintr-o comunitate de nomazi, au fost asasinate în Maharashtra, unde poliţia a spus că mesajele despre traficanţii de copii au devenit virale.

Clipul, care este considerat vinovat pentru seria de crime din India, face parte dintr-o campanie din Pakistan pentru siguranţa copiilor. În versiunea răspândită pe WhatsApp, lipseşte ultima parte a videoclipului, mai exact momentul în care copilul este adus înapoi de cei care l-au luat.

×
Subiecte în articol: whatsApp zvonuri dezinformare