x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO: Maşina cu aripi pliabile, prezentată la salonul auto internaţional de la New York

VIDEO: Maşina cu aripi pliabile, prezentată la salonul auto internaţional de la New York

de Mediafax    |    05 Apr 2012   •   13:37
VIDEO: Maşina cu aripi pliabile, prezentată la salonul auto internaţional de la New York

Compania americana Terrafugia a efectuat cu succes primul zbor al unei masini cu aripi pliabile, numita Transition, deschizand calea comercializarii acesteia peste un an. Terrafugia a primit deja 100 de comenzi pentru Transition, care va avea un pret de 279.000 de dolari, informeaza MEDIAFAX.

Prototipul Transition a fost prezentat la salonul auto international de la New York, care are loc intre 6-15 aprilie.

"Cu acest zbor, echipa noastra a demonstrat capacitatea de a transforma in realitate ceea ce pana acum era considerat un vis imposibil de realizat", a declarat fondatorul companiei, Carl Dietrich.

Cu o autonomie de 787 de kilometri, Transition are o latime de 2,3 metri in versiunea de masina, ceea ce ii permite accesul intr-un garaj obisnuit, si de 8 metri cu aripile desfasurate pentru zbor.

Pentru decolare, vehiculul are nevoie de o pista cu o lungime de 762 de metri, ceea ce face imposibil sa se inalte imediat deasupra ambuteiajelor.

Mai multe companii au incercat deja sa comercializeze masini zburatoare, dar niciuna nu a reusit sa vanda mai mult de cateva modele.

Terrafugia, cu sediul in Woburn, Massachusetts, este o companie aerospatiala fondata de piloti si ingineri de la Massachusetts Institute of Technology, sustinuti de investitori privati, si are obiectivul de a proiecta si produce vehicule revolutionare, aeriene si terestre, care sa dea libertate si flexibilitate clientilor.

Numele companiei provine din latina si inseamna "evadare de pe Pamant".

×