x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) Nave de americane de război, având la bord rachete Tomahawk, se îndreaptă către Libia

(VIDEO) Nave de americane de război, având la bord rachete Tomahawk, se îndreaptă către Libia

13 Sep 2012   •   11:42
(VIDEO) Nave de americane de război, având la bord rachete Tomahawk, se îndreaptă către Libia

Pentagonul a dat ordin ca doua nave de razboi sa se indrepte catre coasta Libiana ca urmare a atacului asupra consulatului american de la Benghazi in urma caruia si-a pierdut viata ambasadorul american in Libia impreuna cu alti trei americani, a declarat un oficial al guvernului SUA citat de Huffingtonpost.

Un distrugator, USS Laboon, s-a pozitionat langa coasta libiana, miercuri, iar USS McFaul este pe drum si va ajunge linga Libia in cateva zile.

Oficialii au declarat ca navele, care au la bord rachete Tomahawk, nu au o misiune specilfica dar capitanii sunt la dispozitia ordinelor presedintelui Obama.

George Little, purtatorul de cuvant al Pentagonului a declarat ca: "Fara a comenta specificitatea deplasarii navelor, Statele Unite iau masuri de precautie, cu regularitate, cand se prefigureaza situatii neprevazute la un moment dat. Acest lucru nu este numai logic in anume situatii dar este si un gest de prudenta."

In marea Mediterana au fost patru nave americane de razboi, pana lnu demult. De acum in zona vor fi cinci astfel de nave.

Oficialii au vorbit sub protectia anonimatului deoarece nu au avut autorizarea de a discuta public despre miscarile trupelor in zona.

×