x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO: O boală misterioasă transformă în zombi copii din Africa

VIDEO: O boală misterioasă transformă în zombi copii din Africa

27 Mar 2012   •   17:49
VIDEO: O boală misterioasă transformă în zombi copii din Africa

O boala misterioasa face tot mai multe victime in randul copiilor din Uganda, Sudan si Tanzania, scrie Daily Mail.

Boala ii transforma pe copii in zombi. Primul simptom al maladiei este somnul, copiii adormind brusc, chiar daca nu sunt obositi. Boala afecteaza copiii cu varste intre cinci si 15 ani. Unii au murit in urma unor accidente pentru ca au adormit si au cazut in foc ori s-au inecat.

Maladia ii face pe micuti sa-si piarda abilitatea cognitiva si nu mai recunosc locurile si persoanele, nici macar pe parintii lor. Unii au crize de epilepsie, altii mor din cauza infectiilor pentru ca sunt malnutriti si slabiti. Crizele apar atunci cand copiii primesc o mancare care nu le este familiara sau atunci cand se schimba vremea. In nordul Ugandei, aproximativ 3.000 de copii au fost afectati de aceasta boala.

O mama a povestit cum copiii ei, afectati de maladie, au crize, fiecare atac schimbandu-le personalitatea. "Era sanatoasa cand s-a nascut. Acum, parca nu are niciun scop", a spus Grace Lagat despre fiica ei Pauline, care are 13 ani. Grace este nevoita sa-si lege copiii cand pleaca de acasa pentru ca acestia sa nu dispara sau sa provoace accidente care le pot fi fatale.

Boala a ajuns in atentia autoritatilor in 2009, insa nu se cunosc cauzele sau posibilele leacuri.

×
Subiecte în articol: copii boala epilepsie maladie