x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO: O pictoriţă paralizată creează tablouri cu ochii

VIDEO: O pictoriţă paralizată creează tablouri cu ochii

13 Noi 2012   •   13:24
VIDEO: O pictoriţă paralizată creează tablouri cu ochii

Sarah Ezekiel este paralizată de la gât în jos, dar a reuşit să-şi refacă viaţa cu ajutorul unui calculator care preia comenzile pe care ea le dă mişcându-şi ochii, informează Daily Mail.

Cu ajutorul acestei tehnologii, Sarah poate comunica pe e-mail, poate vorbi şi poate să-şi contacteze familia şi prietenii. Mai mult, cu ajutorul ochilor pictează şi are succes, iar acum are si propria expoziţie.

Sarah Ezekiel suferă de boala neuronului motor. Calculatorul, care se numeşte Tobii Eyegaze, funcţionează prin urmărirea mişcărilor ochilor printr-o barieră de infraroşu şi permite astfel utilizatorilor control total asupra mouse-ului cu ochii. Dispozitivul poate fi ataşat la orice calculator şi costă 3.200 de lire sterline.

Utilizatorii se uită pur şi simplu la ecranul calculatorului şi controlează cursorul cu mişcările ochilor. Se pot selecta elemente prin clipire sau prin uitare continuă.

Tehnologia a ajutat mii de persoane. "Totul era foarte bine pentru mine până la 34 de ani. Aveam o căsnicie fericită, două fetiţe frumoase mici şi eram însărcinată. Eram sănătoasă şi mă bucuram de sarcina mea. Nu puteam să îmi doresc mai mult. Apoi, în 2000, în februarie, am început să nu mai îmi simt mâna stângă şi să vorbesc incoerent. Două luni mai târziu mi s-a pus diagnosticul: boala neuronului motor. S-a întâmplat foarte repede şi eram îngrozită. Lumea mea fusese zdruncinată. Căsnicia mea se prăbuşise şi am devenit încet încet infirmă. Nu mai puteam să am grijă de mine şi de copiii mei şi am intrat în depresie. Eram singură, un părinte infirm care era dependent de ceilalţi. Nu mă aşteptam ca viaţa mea să se schimbe, şi am avut nevoie de mulţi ani să văd ceva pozitiv în legătură cu situaţia mea", a spus Sarah Ezekiel.

În prezent, Sarah are custodie totală asupra copiilor ei, Aviva, în vârstă de 15 ani, şi Eric, în vârstă de 12 ani.

Femeia creează imaginile din mâzgăleli. Ea vrea să ajute cu banii strânşi din vânzarea picturilor alte persoane care sunt în aceeaşi situaţie să obţină tehnologia care îi poate ajuta să-şi facă viaţa mai uşoară.




×