x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Papagalii şi antilopele din India au devenit dependente de opiu

VIDEO - Papagalii şi antilopele din India au devenit dependente de opiu

28 Mar 2017   •   17:27
VIDEO - Papagalii şi antilopele din India au devenit dependente de opiu

Papagalii sălbatici şi antilopele dau iama în culturile de mac de opiu din India pentru a-şi satisface dependenţa, creându-le mari probleme fermierilor, relatează marţi DPA, citând oficiali locali. 

Păsările coboară în culturile de mac de opiu dimineaţa sau seara, când fermierii nu se află pe câmp şi se hrănesc cu fructele de mac opiaceu. Un obicei similar l-au dezvoltat şi antilopele Nilgai, care dau şi ele iama în fermele de opiu cu regularitate. 

"Deja ne luptăm cu antilopele cărora li s-a alăturat şi aceşti papagali obsedaţi de opiu. Este dificil să-i controlezi", a declarat telefonic Ram Pratap, un cultivator de opiu din districtul Neemuch. 

Problema s-a extins în districtele Neemuch şi Mandsaur în ultimii trei ani, susţin cultivatorii. 

"Am auzit de la fermieri că, după ce îşi iau doza, aceste păsări dorm ore întregi şi unele chiar cad de pe crengi şi mor", a spus Nagin Rawat, un oficial din agricultură din districtul Neemuch. 

Rawat a precizat că până acum nu au existat plângeri de la cultivatori privind pierderile suferite, dar aceştia au început să instaleze plase de nailon deasupra câmpurilor pentru a ţine departe papagalii. 

India permite cultivarea opiului pentru uz medical în condiţii stricte de licenţiere. Cultivatorii au declarat presei că infestarea ar putea duce la reducerea recoltelor, ceea ce ar putea atrage în final anularea licenţelor primite de la departamentul guvernamental de resort. 

"Păsările sunt atât de dependente că nici tobele şi nici artificiile nu le ţin la distanţă. De asemenea, construirea unor garduri de şapte picioare (1 picior = 30,48 cm) nu ţine departe nici căprioarele", a mai spus Rawat.AGERPRES

 

 

×