x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Ploi abundente în Arabia Saudită. Străzi şi şosele inundate

VIDEO - Ploi abundente în Arabia Saudită. Străzi şi şosele inundate

25 Noi 2015   •   15:09
VIDEO - Ploi abundente în Arabia Saudită. Străzi şi şosele inundate

Ploi abundente au căzut pe tot parcursul nopţii de marţi spre miercuri în Qatar şi Arabia Saudită, făcând numeroase rute impracticabile şi determinând închiderea şcolilor şi chiar a Ambasadei SUA din Doha, informează France Presse.

Cele mai abundente precipitaţii în capitala Qatarului - 66 mm, potrivit serviciilor meteorologice - s-au înregistrat în zona Aeroportului Internaţional Hamad, dar traficul aerian nu a fost întrerupt.

Informaţii postate pe reţelele sociale au raportat o infiltrare a apei în terminalul acestui aeroport, deschis anul trecut şi care a costat 17 miliarde de dolari.

Ambasada SUA a fost, la rândul său, afectată de ape şi a anunţat pe Twitter că birourile sale vor fi închise miercuri "din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile".

Ministerul de Interne din Qatar îi îndeamnă la prudenţă pe automobilişti.

Qatarul, ales pentru a găzdui Cupa Mondială de fotbal 2022, este cunoscut pentru verile sale caniculare, fapt ce i-a determinat pe organizatori să prevadă acest turneu în lunile noiembrie şi decembrie, cu un regim termic mai moderat.

În capitala Arabiei Saudite, Riad, ploua abundent miercuri, pentru a doua zi consecutiv, multe străzi fiind inundate, iar unele vehicule afectate de apă au fost abandonate de proprietarii lor.

Aproximativ zece maşini s-au scufundat în doi metri de apă sub un pod în districtul Labban în partea de vest a oraşului, potrivit unui fotograf al AFP.

Muncitori municipali încercau să dreneze apa acumulată în stradă cu ajutorul cisternelor.

Apărarea civilă a raportat că 72 de maşini au fost scoase din ape în tot oraşul iar ocupanţii lor au fost salvaţi. O singură persoană a fost găsită moartă în zona de nord a Riadului.

Arterele din centrul capitalei au fost degajate, dar traficul este lent. Străzile secundare au rămas, în schimb, inundate în acest oraş cu 5,7 milioane de locuitori situat în plin deşert.

Şi alte regiuni din regat sunt afectate de ploi, la nord de capitală.

Cel puţin opt persoane au murit săptămâna trecută în inundaţiile care au afectat vestul Arabiei Saudite.

Inundatii in Doha, Qatar



Inundatii la Riyadh, Arabia Saudita

×