x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Putin si-a adus de acasa limuzina Aurus!

VIDEO Putin si-a adus de acasa limuzina Aurus!

16 Iul 2018   •   16:32
VIDEO Putin si-a adus de acasa limuzina Aurus!

Plecat sa-l intalneasca la Helskinki pe omologul sau american, Donald Trump, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a considerat oportun sa foloseasca, pentru prima data intr-o calatorie in afara tarii, noua sa limuzina de productie autohtona Aurus. 

 

Trasa la trapa avionului, Putin a urcat in masina care l-a dus de la aeroport pana in centrul capitalei finldeze, la palatul prezidential, locul intrevederii cu Trump.  

In deplasarile sale dincolo de hotarele Washingtonului, presedintele american foloseste o limuzina speciala: un Cadillac blindat si botezat "The Beast", construit la comanda de compania General Motors. Automobilul seamana cu cel utilizat de Barack Obama si este echipat cu cele mai avansate sisteme de securitate, inclusiv cu dispozitiv pentru transfuzie de sange.

Fiind capabila sa reziste unei mine antitanc, limuzina lui Trump are un salon absolut ermetic si dispune de munitie pentru un eventual contraatac. In schimb, nu poate dezvolta o viteza mai mare de 100 kilometri pe ora.  

Printre alele, Trump si Putin sunt singuri sefi de stat din lume care, ajunsi intr-un stat strain nu utilizeaza autoturismele gazdelor, preferandu-le pe cele aduse de acasa. Aurus, spre exemplu, a ajuns la Helsinki inca de saptamana trecuta. 

Cu limuzina

 

×