x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO! Robert de Niro, Cher, Michael Moore şi Alec Baldwin au manifestat împotriva lui Trump la New York alături de mii de oameni

VIDEO! Robert de Niro, Cher, Michael Moore şi Alec Baldwin au manifestat împotriva lui Trump la New York alături de mii de oameni

20 Ian 2017   •   11:25
VIDEO! Robert de Niro, Cher, Michael Moore şi Alec Baldwin au manifestat împotriva lui Trump la New York alături de mii de oameni

Robert de Niro, Cher, Michael Moore şi Alec Baldwin s-au numărat printre celebrităţile care au manifestat joi seară, alături de mii de newyorkezi, chemaţi să se mobilizeze împotriva lui Donald Trump, în ajunul investiturii sale de la Washington, informează AFP. 

"Indiferent ce se întâmplă, noi americanii, noi newyorkezii, noi patrioţii, rămânem uniţi pentru drepturile noastre şi pentru drepturile cetăţenilor noştri", a declarat de la o tribună Robert de Niro în faţa mulţimii care ocupase bulevardul care se învecinează cu Central Park până la Columbus Circle, acolo unde se află turnul Trump International Hotel. 

"Vom avea 100 de zile de rezistenţă? Formidabil!", a declarat cu ironia sa obişnuită actorul Alec Baldwin, care a devenit în ultimele săptămâni cel mai celebru caricaturist al noului preşedinte american. Actorul l-a imitat pe Trump în fiecare săptămână în celebrul show TV Saturday Night Live, ceea ce i-a atras mai multe tweet-uri furioase din partea miliardarului. 

Donald Trump "nu are mandat", a declarat la rândul său cunoscutul regizor Michael Moore, purtând pe cap celebra sa şapcă de baseball. "Noi suntem majoritatea. Nu renunţaţi şi nu voi renunţa!", a adăugat el, dând asigurări că Trump "nu va rezista patru ani" în postul de preşedinte. 

Trump, aminteşte AFP, a primit mai puţine voturi decât rivala sa democrată Hillary Clinton la alegerile prezidenţiale, însă a depăşit-o la numărul de mari electori, ceea ce înclină balanţa victoriei în sistemul electoral american. 

Manifestanţii - mulţi din Manhattan, bine îmbrăcaţi şi în mod vizibil de nivel social mai ridicat - au aplaudat vorbitorii într-o atmosferă relaxată şi în special pe De Niro, eroul din "Taxi Driver", despre care primarul democrat al New York-ului, Bill de Blasio, prezent la manifestare, a spus că este "un mare newyorkez", citează Agerpres.

×