x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Rusii au permis accesul presei într-o bază militară din Siria si pe crucişătorul Moskva

VIDEO - Rusii au permis accesul presei într-o bază militară din Siria si pe crucişătorul Moskva

18 Dec 2015   •   10:19
VIDEO - Rusii au permis accesul presei într-o bază militară din Siria si pe crucişătorul Moskva

Moscova a deschis joi porţile bazei sale militare Hmeimim din Latakia (nord-vestul Siriei) pentru un grup de jurnalişti din mass-media occidentale, precum Sky News, CNN, CBS etc, care critică de obicei operaţiunea aeriană a Rusiei în Siria, relatează vineri mass-media ruse.

Cu această ocazie, ei au putut să urce la bordul crucişătorului de rachete 'Moskva', nava-amiral a flotei Rusiei în Marea Neagră, echipată cu sisteme antiaeriene, ce staţionează de aproape o lună aici după incidentul cu bombardierul Su-24, doborât de aviaţia turcă, pentru a asigura securitatea deopotrivă a bazei şi a avioanelor ruse implicate în campania de bombardamente din Siria.

Astfel, potrivit RIA Novosti, delegaţia de jurnalişti străini, printre care sunt menţionaţi, între alţii, reporteri de la Sky News, CNN, France Presse, Xinhua a fost însoţită de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov.

În timpul acestei vizite, jurnaliştilor occidentali li s-a oferit un prânz la bordul crucişătorului de rachete 'Moskva', din meniu fâcând parte şi 'macaroane în stil marinăresc', un fel de bucate tradiţional pe toate navele militare ruseşti.

În total, grupul de nave ruse din Marea Mediterană, care asigură securitatea operaţiunii Moscovei în Siria, include 11 vase militare cu destinaţie diferită. Imediat după Anul Nou, în locul crucişătorului 'Moskva' la Hmeimim va veni crucişătorul 'Variag', nava amiral a Flotei ruse din Oceanul Pacific.


×