x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Spectacol periculos în Groenlanda. Un iceberg uriaș a trecut la mustață pe lângă un sat

VIDEO - Spectacol periculos în Groenlanda. Un iceberg uriaș a trecut la mustață pe lângă un sat

17 Iul 2018   •   17:11
VIDEO - Spectacol periculos în Groenlanda. Un iceberg uriaș a trecut la mustață pe lângă un sat

Un iceberg uriaș a trecut periculos de aproape de satul Innaarsuit, care se află pe coasta vestică a Groenlandei.

Din cauza pericolului  pe care îl prezenta icebergul, o parte din cei 169 de oameni care trăiesc în sat au fost evacuați în timpul acestui sfârșit de săptămână.

”Din fericire icebergul s-a deplasat mai departe spre nord”, a explicat Jakob Rousøe, șeful operațiunilor pentru Joint Arctic Command, autoritate care aparține de Ministrerul danez al Apărării. ” Un vânt deosebit de purternic din sud și un curent marin a împins icebergul spre nord”, a spus Jakob Rousøe.

___________________________________________________________________

 

___________________________________________________________________

Nu se știe cu precizei în ce direcție se va deplasa icebergul, dacă va continua să se ducă spre nord sau se va întoarce spre sud. 
Nu icebergul în sine este un pericol pentru localitate ci faptul că în procesul de topire de desprin bucăți enorme de gheață care provoacă valuri deosebit de mari ce se propagă de-alungul malului satul Innaarsuit, apa ajungând până la casele localnicilor.

Locuitorii din zonă sunt obișnuiți cu trecerea icebergurilor însă până acuma niciodată nu a trecut pe lângă localitatea lor unul atât de mare.

_____________________________________________________

 

×
Subiecte în articol: Jakob Rousøe Innaarsuit