x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Taifunul Mangkhut a lovit Filipine şi China. Cea mai puternică furtună a anului

VIDEO. Taifunul Mangkhut a lovit Filipine şi China. Cea mai puternică furtună a anului

17 Sep 2018   •   13:09
VIDEO. Taifunul Mangkhut a lovit Filipine şi China. Cea mai puternică furtună a anului

Mangkhut a slăbit în intensitate,  de la taifun la furtună tropicală, pe măsură ce avansează în China. Până acum, furtuna Mangkhut a dus la moartea a cel puţin 65 de persoane şi la distrugeri masive, potrviti The Guardian.

Furtuna continuă să afecteze coasta de sud a Chinei şi provinciile Guangdong, Guangxi şi Hainan, iar ploile şi vântul puternic vor continua şi marţi.

Autorităţile din Hong Kong au cerut rezidenţilor să stea departe de coastă şi să fie mereu alerţi. Transportul în comun a fost suspendat şi cel puţin 900 de zboruri au fost anulate de pe aeroportul oraşului, unul dintre cele mai aglomerate din lume. Publicaţia Morning Post scrie că spitalele din Hong Kong sunt nevoite să folosească generatoare, din cauza căderilor de curent cauzate de furtună.

Înainte să ajungă în China, Mangkut a trecut prin Filipine, unde a dus la prăbuşirea mai multor clădiri, alunecări de teren, moartea a cel puţin 65 de persoane şi dispariţia altor 43. Potrivit autorităţilor, trei persoane au fost omorâte de copaci care au căzut şi de materiale din construcţiile distruse.

Mangkhut a fost cel mai puternic ciclon care a lovit oraşul, din 1979, cu vânturi care au atins viteza de 195 de kilometri pe oră, potrivit Observatorului din Hong Kong.

Peste2,4 milioane de persoane au evacuat provincia Guangdong, din sudul Chinei, duminică, pentru a fugi din calea taifunului, potrivit presei de stat. “Pregătiţi-vă pentru ce e mai rău”, a spus ministrul pentru Securitate, John Lee Ka-chiu.

×