x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Tragedie feroviară lângă Barcelona

VIDEO Tragedie feroviară lângă Barcelona

20 Noi 2018   •   16:07
VIDEO Tragedie feroviară lângă Barcelona

Ceea ce trebuia să fie o călătorie obişnuită cu trenul, ca în fiecare dimineaţă, pentru peste o sută de navetişti din Spania, s-a transformat într-o tragedie. Trenul care circula între localităţile Manresa, din centrul Spaniei, şi capitala Cataloniei, Barcelona, a deraiat din cauza unei alunecări de teren care a ajuns pe linia ferată. Incidentul a avut loc la 6.15 dimineaţa iar patru dintre cele şase vagoane ale trenului au sărit de pe şine.

Bilanţ negru

Un bărbat spaniol de 36 de ani a murit în urma haosului rezultat din deraiere. Corpul său neînsufleţit a fost găsit la câţiva metri distanţă de tren, unde a fost aruncat de forţa cu care locomotive s-a lovit de malul de pământ de pe şine. Alţi cinci oameni au suferit răni grave şi se zbat între viaţă şi moarte. În total, potrivit autorităţilor spaniole, 44 de pasageri au suferit răni uşoare, restul de 86 de pasageri scăpând teferi. La locul tragediei au ajuns 14 ambulanţe din oraşele din jur şi au transportat victimele la spitale. Operaţiunile de scoatere a răniţilor din tren şi transportarea loc la spitale s-au întins pe parcursul a aproape două ore. Circulaţia pe linia respetivă a fost întreruptă, iar trenurile care trebuiau să treacă pe acolo au fost redirecţionate.

Presa spaniolă precizează că în locul în care a avut loc tragedia de astăzi au mai avut loc incidente feroviare tot din aceeaşi cauză: alunecări de teren provocate de ploile torenţiale. Cel mai grab incident a avut loc în martie 2011, când un bolovan uriaş s-a desprins de pe un versant şi a căzut pe şinele de tren, rănind 11 persoane.

 

×
Subiecte în articol: accident feroviar barcelona Spania