x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Tragedie în faţa şcolii. Cinci copii, ucişi de un şofer

VIDEO Tragedie în faţa şcolii. Cinci copii, ucişi de un şofer

22 Noi 2018   •   12:30
VIDEO Tragedie în faţa şcolii. Cinci copii, ucişi de un şofer

Cel puţin cinci copii au murit şi alţi 18 au fost răniţi într-un oraş din nordul Chinei, după ce o maşină a intrat joi într-un grup de copii care traversau strada  în faţa unei şcoli elementare.
Şoferul a fost reţinut imediat de către autorităţile chineze şi anchetează incidentul, care s-a produs la amiază când un număr mare de copii ieşeau de la şcoală. 
Imagini difuzate pe reţele sociale arată un grup numeros de copii care treceau strada, când, la jumătatea traversării, o maşină venind din dreapta, pe contrasens, i-a lovit în plin.
Alte imagini video arată trupurile însângerate ale unor elevi zăcând pe stradă şi trecători curioşi strânşi la locul accidentului.
Televiziunea chineză, care nu a indicat vârsta victimelor, a precizat că răniţii sunt trataţi de personalul medical.
Statistici negre 
În China regulile de circulaţie sunt ignorate în mod frecvent. Potrivit statisticii oficiale, 58.000 de persoane au fost ucise în accidente rutiere doar în 2015, când încălcarea codului rutier a fost cauza a 90% dintre accidentele soldate cu morţi sau răniţi.
Recent, cel puţin 13 oameni au murit la Chongqing (sud-vest) în urma căderii autobuzului lor de pe un pod, după o ceartă între şofer şi o pasageră. Autorităţile au trimis peste 70 de bărci, scafandri şi roboţi submarini pentru a găsi epava vehiculului şi a extrage corpurile din apă.
În septembrie, 11 persoane au decedat după ce un bărbat de 40 de ani, descris de poliţie ca un 'recidivist răzbunător', le-a lovit cu maşina într-o piaţă din Hengdong, provincia centrală Hunan.
Tot în acest an, în februarie, o camionetă încărcată cu canistre cu benzină şi butelii de gaz sub presiune a luat foc la Shanghai, provocând rănirea a cel puţin opt trecători. Incidentul a fost clasat de poliţie drept accident rutier. 

Sursa: Agerpres

 

×
Subiecte în articol: accident auto China copii ucisi