x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Vulcanul Kilauea din Hawaii a erupt. 10.000 de persoane au fost evacuate

VIDEO. Vulcanul Kilauea din Hawaii a erupt. 10.000 de persoane au fost evacuate

04 Mai 2018   •   09:49
VIDEO. Vulcanul Kilauea din Hawaii a erupt. 10.000 de persoane au fost evacuate

Vulcanul Kilauea din Hawaii a erupt, vineri, iar lava a ajuns într-un cartier rezidențial din vecinătate. Mii de persoane au fost nevoite să evacueze zonele din vecinătatea vulcanului, potrivit The Guardian.

Lava a ajuns în Leilani Estates, aflat în vecinătatea orașului Pahoa, casa a 10.000 de oameni, care au fost nevoiți să evacueze de urgență.

Oficialii din Hawaii au avertizat rezidenții de-a lungul săptămânii în legătură cu o eventuală erupție a vulcanului. Comunitățile centrale au deschis mai multe adăposturi pentru persoanele evacuate.

Un rezident, Ikaika Marzo, a declarat că lava a fost aruncată până la 45 de metri în aer, potrivit Honolulu Star-Advertiser.

Jeremiah Osuna, care a capturat mai multe imagini cu ajutorul unei drone, a spus pentru televiziunea KOHN că sunetul a fost foarte puternic. Acesta a declarat că singurul sunet comparabil ar fi dacă cineva ar pune „o grămadă de pietre într-un uscător” și l-ar da la viteză maximă. Jeremiah Osuna a mai afirmat că putea simți mirosul de sulf.

Erupția vulcanului Kilauea a avut loc la câteva ore după ce un cutremur cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter a avut loc în Hawaii, potrivit Institutului american de Geofizică.

 

×
Subiecte în articol: eruptie Hawaii evacuari vulcanul Kilauea