x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Zăpadă la Tokyo - Mii de călători blocaţi în trafic

VIDEO Zăpadă la Tokyo - Mii de călători blocaţi în trafic

23 Ian 2018   •   08:21
VIDEO Zăpadă la Tokyo - Mii de călători blocaţi în trafic

Mii de călători au rămas blocaţi în trafic marţi şi zeci de persoane au fost rănite în urma căderilor de zăpadă neobişnuit de abundente care s-au produs la Tokyo în cursul zilei de luni.

 

Agenţia de meteorologie din Japonia a înregistrat 23 de centimetri de zăpadă în anumite zone ale capitalei nipone, un record după februarie 2014. Potrivit postului public de televiziune (NHK), cel puţin 180 de persoane au suferit răni uşoare alunecând pe străzi şi trotuare. Aproximativ 700 de accidente de circulaţie au fost raportate, a precizat Poliţia japoneză.

Peste 330 de curse aeriene interne care plecau sau aveau ca destinaţie capitala niponă şi numeroase trenuri regionale au fost suspendate luni din cauza intemperiilor, potrivit presei locale. Marţi dimineaţă, zeci de curse aeriene interne şi internaţionale au fost anulate din cauza zăpezii, iar peste 9.000 de persoane au rămas blocate în aeroportul din Narita pe timpul nopţii de luni spre marţi, au precizat autorităţile locale.

Numeroase autovehicule au rămas blocate într-un tunel, provocând un ambuteiaj ce avea o lungime de 10 kilometri începând de luni seară şi până marţi dimineaţă, au anunţat posturile de televiziune japoneze.

Intemperiile au perturbat de asemenea puternic transportul în comun luni seară, în momentul în care milioanele de angajaţi din uriaşa metropolă niponă plecau de la locurile de muncă şi se îndreptau spre locuinţele lor. Angajaţii din birourile japoneze, renumiţi pentru orele îndelungate petrecute la muncă, au fost îndemnaţi cu fermitate de autorităţi să plece luni mai devreme acasă, însă această măsură nu a reuşit să evite numeroase întârzieri şi blocaje în marile gări feroviare şi staţii de metrou din Tokyo.

Autorităţile i-au îndemnat la prudenţă pe locuitorii acestui megalopolis, în contextul în care sunt aşteptate temperaturi negative miercuri în regiunea Tokyo, unde norii s-au disipat în cursul zilei de marţi, dezvăluind un cer albastru, obişnuit pe timpul iernii în această parte a Japoniei. AGERPRES

Ninge, ninge....

×